Onze plaatsingsdienst

Bij LF-tegels zijn we trots op onze eigen plaatsingsdienst, waar kwaliteit en afwerking altijd voorop staan. Ons team van ervaren professionals is gespecialiseerd in het nauwkeurig plaatsen van een breed scala aan tegelsoorten, waaronder natuursteen, keramische tegels en vinyl. We besteden uiterste zorg aan elk detail, van de voorbereiding van de ondergrond tot de nauwkeurige uitlijning en voegafwerking, om te zorgen dat elke ruimte perfect wordt getransformeerd. Met onze plaatsingsdienst van LF tegels kiest u voor vakmanschap, betrouwbaarheid en, gegarandeerd, een prachtig resultaat.

Keuze voor natuursteen

Bij de keuze van de materialen is het van groot belang de eigenschappen van elk materiaal even te benadrukken. Hieronder geven wij graag de voordelen mee van de keuze voor de natuurstenen oplossing.
Natuursteen biedt verschillende voordelen die het een populaire keuze maken voor zowel interieur- als exterieurtoepassingen:

 • Uniek: Elk stuk natuursteen is uniek, met zijn eigen kleuren, patronen en texturen. Dit zorgt voor een exclusieve en authentieke uitstraling die niet nagemaakt kan worden.
 • Duurzaamheid: Natuursteen is zeer duurzaam en bestand tegen slijtage waardoor het ideaal is voor veelgebruikte ruimtes en buitentoepassingen. Sommige soorten, zoals graniet en marmer, zijn bijzonder hard en krasbestendig.
 • Tijdloze schoonheid: Natuursteen heeft een tijdloze aantrekkingskracht die niet uit de mode raakt. Het kan elegantie en klasse toevoegen aan elke ruimte.
 • Veelzijdigheid: Natuursteen komt in een breed scala van kleuren en afwerkingen, waardoor het geschikt is voor een verscheidenheid aan designstijlen, van rustiek tot modern.
 • Waardeverhoging van het pand: Woningen en gebouwen met natuursteenafwerkingen hebben vaak een hogere marktwaarde vanwege de luxueuze uitstraling en duurzaamheid.
 • Onderhoudsvriendelijk: Hoewel enig onderhoud regelmatig nodig is, is natuursteen gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.
 • Milieuvriendelijk: Natuursteen is een natuurlijk materiaal en kan een milieuvriendelijke keuze zijn, vooral als het lokaal wordt gewonnen en verwerkt.
 • Warmtebestendigheid : Veel soorten natuursteen zijn hittebestendig, wat ze ideaal maakt voor keukens en haarden.

Deze eigenschappen maken natuursteen een gewilde optie voor vloeren, aanrechtbladen, muurbekleding en andere architecturale en decoratieve toepassingen.

Keuze voor keramische tegels

Ook bij de keuze voor keramische tegels bent u bij ons aan het juiste adres. Bij het maken van de keuze voor keramische tegels sommen wij ook de voordelen op voor de keuze van de keramische oplossing. Keramische tegels bieden verschillende voordelen die ze tot een populaire keuze maken voor zowel interieur- als exterieurtoepassingen:

 • Duurzaamheid: Kies materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden, druk en slijtage. Terrassen en opritten worden vaak blootgesteld aan extreme weersomstandigheden en zwaar verkeer.
 • Onderhoud: Overweeg hoeveel onderhoud de gekozen materialen nodig hebben. Sommige materialen, zoals natuursteen of hoogwaardige betonproducten, vereisen minder onderhoud dan andere.
 • Slipweerstand: Zeker voor terrassen en opritten is het belangrijk om materialen te kiezen die slipvast zijn, vooral als ze nat worden.
 • Esthetiek: Het materiaal en ontwerp moeten passen bij de stijl van uw huis en tuin. De kleur, textuur en stijl van de bestrating kunnen een grote impact hebben op de algehele uitstraling.
 • Waterafvoer: Zorg voor een goede afwatering om plassen en erosie te voorkomen. Dit is vooral belangrijk voor opritten waar slechte afwatering kan leiden tot wateroverlast.
 • Belasting: Voor opritten: zorg ervoor dat de materialen sterk genoeg zijn om het gewicht van voertuigen te dragen.
 • Kosten: Overweeg uw budget. Sommige materialen zijn duurder in aanschaf en installatie maar kunnen op lange termijn voordeliger zijn vanwege hun duurzaamheid.
 • Milieuvriendelijkheid: Overweeg de impact van de materialen op het milieu. Sommige bestratingsmaterialen zijn milieuvriendelijker dan andere.
 • Installatie: Sommige bestratingsmaterialen vereisen een gespecialiseerde installatie. Het is belangrijk om te overwegen of u een professional nodig heeft voor de installatie.

Door deze punten in overweging te nemen, kunt u een geïnformeerde keuze maken die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is voor uw terras of oprit.

Houten zwarte spijlen

Plaatsing van natuursteen

Bij het plaatsen van natuursteen is het essentieel om bepaalde stappen zorgvuldig te volgen. Een grondige voorbereiding van de ondergrond om deze vlak en schoon te maken. Keuze van de juiste lijm of mortel die mag worden gebruikt met de gekozen natuursteen. De plaatsing moet zeer nauwkeurig gebeuren en zonder luchtbellen. Een correcte voeging met bijpassend voegmiddel is van het grootste belang voor een uniek en mooi resultaat. De stenen worden zorgvuldig op maat gesneden. Onze plaatsers kunnen ook zorgen voor een afwerking en verzegeling voor extra bescherming van de natuursteen. Elk van deze stappen worden door onze plaatsers zeer zorgvuldig gevolgd en draagt bij tot een succesvolle en duurzame uitvoering en een tijdloos en uniek resultaat van uw project. Tenslotte worden de juiste onderhoudsprocedures uitgelegd om zo de levensduur en schoonheid van natuursteen te behouden.

Plaatsingsdienst van terrassen

Plaatsing van terrassen en opritten

Bij de uitvoering van uw opritten en terrassen zullen onze professionele plaatsers niets aan het toeval overlaten. Bij het plaatsen van terrassen en opritten is een nauwgezet proces essentieel. Een zorgvuldig ontwerp en planning worden opgesteld om de grootte, vorm en materialen te bepalen. Een cruciale stap is de voorbereiding van de ondergrond: een stabiele, vlakke basis met goede afwatering garandeert het beste resultaat. Bij het kiezen van materialen is het belangrijk rekening te houden met duurzaamheid en belastbaarheid. Tevens dient de waterdoorlaatbaarheid te worden meegenomen bij het maken van uw keuze. Leg een stevige funderingslaag voor stabiliteit en voeg een randafwerking toe voor nette begrenzing. Het leggen van de bestrating moet zorgvuldig gebeuren voor een gelijkmatig resultaat. Ten slotte is ook hier nazorg en onderhoud belangrijk om de levensduur van het terras of oprit te verlengen. Wij staan u bij met een professionele aanpak.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden?

Plaatsingsdienst van waterdoorlatende tegels

Waterdoorlatende oplossingen

Overheden zetten in en verplichten zelfs waterdoorlatende opritten en terrassen om verschillende redenen. Door het gebruik van deze materialen wordt wateroverlast verminderd omdat regenwater effectief kan infiltreren in de grond, wat helpt om overstromingen te voorkomen. Tegelijkertijd wordt via deze methode de grondwateraanvulling bevorderd, wat vooral in waterarme regio’s van cruciaal belang is. Deze aanpak draagt ook bij tot milieubescherming doordat het de afvloeiing van vervuilende stoffen naar waterlichamen vermindert, wat de kwaliteit van het water ten goede komt. Een ander significant voordeel is de beperking van het hitte-eilandeffect in stedelijke gebieden, aangezien deze oppervlakken helpen de bodem vochtig te houden en zorgen voor koeling door verdamping. Deze maatregelen spelen een cruciale rol in de duurzame uitvoering van uw project.
Wij helpen u om te voldoen aan deze wetgeving zonder te moeten inboeten op comfort en esthetiek. Wij hebben dan ook een breed gamma uitgewerkt van waterdoorlatende oplossingen voor elke toepassing en binnen elk budget.

logo

logo

logo

logo

logo

logo

logo

logo

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag Gesloten

Al meer dan 25 jaar is Litto Floor een vaste waarde voor het plaatsen van uw vloer- en wandtegels. Of het nu keramisch of natuursteen is, mosaïc tot XXL formaten, onze eigen plaatsingsdienst staat garant voor een correcte en betaalbare plaatsing

LF Tegels